The Third & The Seventh

Jedná se sice o dílo staršího data, toho času však tak převratné, že se v kruzích CG nemluvilo o ničem jiném. Počítačovou animaci vytvořil (úplně sám!) grafik Alex Roman a nastolil novou laťku kombinaci realismus-umění v počítačové grafice. Rozhovor s ním o tomto díle můžete nalézt zde.

Většina začínajících grafiků si bere jako metu “dokonalosti” právě toto video kvůli úrovni realismu. Síla Alexovi práce však není v dokonalém ztvárnění reality pomocí počítače, ale v jeho mistrném navození atmosféry, zacházením se záběrem, kolorizací a v neposlední řadě i použitým hudebním doprovodem který sám složil. Tento krátký film by fungoval stejně dobře kdyby byl natočený na klasickou 8mm či 16mm kameru. To si ale většina grafiků vůbec neuvědomuje a soustředí se jen na “technickou” část. A v tom je zakopaný pes. Ani 100% vědomosti “maxka” a “v-raye” vám nezaručí výsledek, který můžete vidět pod textem.

Práci začněte jinde – najděte jasnou vizi co chcete animací sdělit a jaké emoce má vyvolávat. Technické ztvárnění je ve skutečnosti “až” na posledním místě. Dnešní svět plný tutoriálů a návodu svádí na toto prastaré pravidlo zapomínat. A to je škoda.

pozn. Doporučuji přepnout na HD, fullscreen a použít dobré ozvučení.

The Third & The Seventh from Alex Roman on Vimeo.