Tak pravil LaChape(rvert)lle

Do Prahy dorazil samotný LaChapelle se svým nepřehlédnutelným rukopisem. Jaká je jeho výstava v Rudolfinu?

Na úvodní vernisáži s Davidem LaChapelle osobně, bylo údajně narváno k prasknutí. Kurátorova přednáška očividně již tolik netáhla...

I přes relativně malou účast dokázal kurátor výstavy Otto M. Urban zaníceně vyprávět poutavý příběh o tom, jak dostal LaChapella do Prahy.

Kromě fotografií bylo k vidění i mnoho koláží s "WOW" tři-dé efektem...

...vytvořený pomocí kartonu.

Fotografie bankovek měla v "dlužíme-kam-se-podíváme" časech zvláštní kouzlo.

Tuto koláž David okomentoval ve smyslu "Jednou jsem šel po ulici a uviděl ženu za volantem stojící v dopravní zácpě. Nikdo jiný v autě nebyl. To auto samotné však mělo velikost mého obýváku. Tak mě napadlo ty auta trošku zmáčknout".

Cyklus o americkém životě velmi zaujal. Hledejte pozorně. V první chvíli vám fotografie připadá jak momentka z párty - pak to však uvidíte a úsměv přejde. Působivé.

Proč to slovíčko "pervert" v názvu článku? Seznamte se - vánoční betlém po "LaChapellovsku". Šťastné a veselé?

Světová premiéra fotografie, která vznikla v Česku. Společně s dokonalým osvětlením opravdu velmi emočně působivá.

LaChapelle si vybral dobré místo pro svou výstavu. Hned po opuštění Rudolfina, se společně s otázkami které ve vás fotografie vyvolají můžete pokochat krásou Prahy. Příjemný bonus.

Stojí za to navštívit Rudolfinum? Rozhodně ano. LaChapelle vede k zamyšlení nad velmi vážnými tématy velmi poutavou vizuální formou, kterou se naučil v modním a reklamním průmyslu. Někoho může odrazovat již zmíněné “perverzní ladění” ale věřte, že na každé fotografii má své odůvodnění. Neváhejte, k vidění do 26.2.2012. Více informací zde.